הפניקס - חברה לביטוח

מעוניינים לנסוע לחו"ל? סקירה החושפת את ביטוח הנסיעות הטוב ביותר.

ידוע לכל כי חברות האשראי  מציעות ללקוחותיהם ביטוח נסיעות לחו"ל ללא תשלום. אולם, על מנת ליהנות מפוליסת ביטוח רחבה ומשודרגת המכסה מקרים רבים יותר של תאונות ותקלות במהלך הנסיעה לחו"ל עליכם להוסיף תשלום נוסף.  מסקנה עיקרית מסוגיה זו הינה כי לציבור המבוגר (מעל גיל 65) מומלץ לרכוש פוליסת ביטוח משודרגת ורחבה מחברות האשראי השונות, שעלותן נמוכה בהרבה מאילו של קופות החולים.

ביטוח נסיעות לחו"ל הינו אחד השלבים בתכנון טיול או נסיעה לחו"ל, מלבד הזמנת כרטיס טיסה, בחירת מלון, הצטיידות בכסף מקומי ובחירת מסלולים ואטרקציות עליכם לוודא כי רכשתם ביטוח נסיעות לחו"ל. ביטוח זה יכסה אתכם במקרים בלתי רצויים של תאונה ,בעיה בריאותית או אובדן ציוד במהלך השהות בחו"ל.

נראה כי הציבור הישראלי לא לוקח סיכון. סקר שערך מכון פאנלס ואשר פורסם לאחרונה בכלי התקשורת  מגלה  כי רוב רובם של הנשאלים נוסעים לחו"ל עם ביטוח תקף. כמו כן, ניתן לראות כי מרבית הנשאלים בוחרים דווקא בביטוח הנסיעות של קופות החולים ולא בפוליסת ביטוח החינם של חברות האשראי (ציטוט: 48.9% בקופות החולים, לעומת 28.4% בחברות האשראי).

ישנו גם חלק מן הציבור שהחליט לבחור בפוליסה של חברות הביטוח הישירות (14.9% מהמבוטחים). מנתוני הסקר ניתן ללמוד כי ללא ספק הקריטריון העיקרי והמכריע לגבי ההחלטה היכן לעשות את פוליסת הביטוח הינו כיסוי הפוליסה כפי שמעידים 72% מן הנשאלים ולאו דווקא מחיר הפוליסה כפי שניתן היה לתאר. עוד עולה מן הסקר כי מרבית הנשאלים (88.7%) ידעו מה מכילה פוליסת הביטוח שלהם ומהו הכיסוי הניתן להם במקרה של תאונה או תקלה.

פוליסת ביטוח דרך חברות האשראי
בדיקה של הסעיפים המרכזיים בפוליסות הביטוח נסיעות הבסיסיות של חברות האשראי מגלה תמונה פחות או יותר מאוזנת כאשר המאזניים נוטים יותר לכיוון וויזה כאל המציעה את הביטוח הכדאי ביותר. בוויזה כאל הכיסוי ליום אשפוז הוא בסך של 2,000 דולר בעוד בחברות המתחרות, לאומי קארד וישראכרט, הכיסוי הוא 1,350 ו1,500 דולר בהתאמה. נתון נוסף שנבדק הוא כיסוי להוצאות צד ג' וגם בקטגוריה זו ידה של וויזה כאל על העליונה עם כיסוי של 50 אלף דולר מול 10 אלף דולר של החברות המתחרות. כמו כן, בוויזה כאל הכיסוי הגבוה ביותר להחזר הוצאות שכר מנתח בסך של 20 אלף דולר לעומת ישראכרט ולאומי קארד בהם הוא 15 אלף דולר. בפוליסות ביטוח הנסיעות שלנו שהינן של חברת הפניקס גבול האחריות הוא 1,000,000 דולר ומעלה.

מניתוח הפוליסות המשודרגות, בתוספת תשלום, של חברות האשראי, נראה כי חברות לאומי קארד וויזה כאל מציעות את הפוליסות המשתלמות ביותר, שלהן הכיסוי הרב ביותר על הוצאות אשפוז. יש לשים לב כי חברות האשראי ישראכרט ולאומי קארד מציעות פוליסות משודרגות ללא כיסוי של החמרה של בעיה ידועה מראש, כך שאם אתם מעוניינים בסעיף זה עליכם לבקש זאת מנציגי החברה ולקבל פוליסה שונה. בנוסף לכך חברת ישראכרט מציעה בפוליסה המשודרגת שלה כיסוי של עד 15 אלף דולר בלבד לכיסוי הטסה לישראל במקרה חירום, לכן כיסוי רחב יותר יעלה אף יותר מהפוליסה המשודרגת הסטנדרטית שלה. בחברת הפניקס כל ההטסות הרפואיות כלולות בגבול האחריות שהוא 1,000,000 דולר.

פוליסת ביטוח דרך קופות החולים
מבדיקה שערכנו נראה כי היצע פוליסות ביטוח נסיעות של קופות החולים אינו רב, קופת חולים מאוחדת מובילה עם שלוש פוליסות ביטוח  שונות המיועדות לשכבות גיל שונות ולכיסויים שונים, מיד לאחריה קופת חולים כללית המציעה שתי פוליסות ביטוח שונות כאשר הן נבדלות ברמת הכיסוי שלהן ולבסוף קופות חולים מכבי ולאומית אשר להן פוליסת ביטוח אחת בלבד עם כיסוי ותעריף אחיד לכלל חברי הקופה.
במידה וסעיף הכיסוי במקרה של החמרה של מצב רפואי קיים חשוב לכם, עליכם לשדרג את פוליסת ברירת המחדל של קופות החולים מאוחדת וכללית שבהן לא קיים סעיף זה, שדרוג זה ידרוש תעריף קצת גבוה יותר. החשיבות של סעיף כיסוי זה היא גדולה ביותר עבור אילו שסובלים מבעיות רפואיות נפוצות כמו מחלות לב, אסטמה או לחץ דם אשר עלולות להופיע במהלך השהייה בחו"ל ולגרום להוצאה כספית לא מבוטלת. לחברי קופות חולים לאומית ומכבי אין מה לדאוג משום שסעיף זה קיים בפוליסות הביטוח שלהן.
מביצוע השוואה של הפוליסות הבסיסיות של קופות החולים, עולה כי קופת חולים מכבי מציעה את פוליסת הביטוח הנסיעות  הרחבה ביותר, שמכסה את מרבית הסעיפים.
אולם, מביצוע השוואה של הפוליסות המשודרגות של קופות החולים, עולה כי הפוליסה של קופות החולים כללית ומכבי הן הפוליסות בעלות הכיסוי הרחב ביותר.
כפי שכבר נאמר, שתי הדרכים העיקריות שבהם משתמשים הנוסעים הישראלים לביצוע ביטוח נסיעות לחו"ל הינן חברות האשראי וקופות החולים. על כן ביצענו השוואה קצרה בין השתיים כאשר הפוליסות הבסיסיות ביותר נבדקו ורשמנו עבורכם את היתרונות של כל אחד מהם:

יתרונות פוליסת הביטוח הבסיסית של קופות החולים:
1. גובה וסוג הכיסוי שניתן להוצאות רפואיות ואשפוז.
במקרה זה היתרון לפוליסת הביטוח של קופ"ח הוא ברור, מלבד סכום כיסוי רב יותר 500 אלף ועד מיליון דולר של קופות החולים אל מול סכום של 270 ועד 465 אלף דולר בחברות האשראי, בפוליסות הביטוח של קופות החולים אין כל התייחסות לסכום מקסימאלי ליום אשפוז בעוד שבפוליסות של חברות האשראי ישנה הגבלה לסכום הכיסוי של יום אשפוז.
שוב אנו מדגישים, אל תפלו במלכודת: בפוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל של הפניקס גבול האחריות נע בין 1,000,000 ל1,200,000 ללא הגבלה ביום אשפוז.
הגבלת סכום הכיסוי של יום אשפוז הינו נושא חשוב מאוד, משום שעלות של ימי אשפוז בחו"ל יכולה לעיתים להגיע לסכומים גבוהים יותר מסכום הכיסוי של יום אשפוז בפוליסות הביטוח של חברות האשראי (בין 1350 ל2000 דולר ליום אשפוז). במקרה כזה הלקוח נאלץ לכסות את היתרה מכיסו – באשפוז ארוך ניתן להגיע עד להשלמה של אלפי דולרים מכיס הלקוח.
אולם, אם בחרתם לשדרג את פוליסות הביטוח של חברות האשראי התניה זו של סכום כיסוי מקסימאלי ליום אשפוז בטלה והלקוח יכול ליהנות מכיסוי דומה לזו של קופות החולים. אך חשוב לזכור שכעת הפוליסה כבר אינה בחינם.
2. סעיף ההחמרה של בעיה רפואית קיימת
לכל אילו אשר סובלים ממחלות כרוניות או מבעיות רפואיות היסטוריות אשר עלולות לפרוץ בחו"ל כדאי לשים לב לסעיף ההחמרה של בעיה רפואית קיימת. הסעיף המדובר לא קיים בפוליסות הביטוח הבסיסיות של חברות האשראי וקיים רק בחלק מן פוליסות הביטוח של קופות החולים. על כן כדאי לשקול שדרוג של פוליסת הביטוח כך שסעיף זה יהיה קיים בפוליסת הביטוח. בכל מקרה מומלץ לעדכן בכל שינוי במצב הבריאותי את נציג הביטוח שלכם.
3. הוצאות לצד ג'
פוליסות הביטוח הבסיסיות של קופות החולים כוללות סכומי כיסוי גבוהים משמעותית לצד ג' מאילו של חברות האשראי. לשם השוואה, בקופות החולים סכום הכיסוי לצד ג' עומד על 100 עד 150 אלף דולר מול 10 עד 50 אלף דולר בפוליסות של חברות האשראי. סעיף זה נהיה רלוונטי כאשר יש פגיעה בצד ג', אם דרך פעילות שגרתית כמו נסיעה באופניים או ברכב ואם דרך פעילות אתגרית כמו סקי. במידה וישנו כיסוי נמוך כמו בפוליסות של חברות האשראי, המבוטח עלול למצוא את עצמו מפצה את הנפגע מכיסו הפרטי.

יתרונות פוליסת הביטוח הבסיסית של חברות האשראי:
1. פוליסת ביטוח נסיעות  בסיסית ללא תשלום
ניתן לקבל את פוליסות הביטוח הבסיסיות של חברות האשראי ללא תשלום, לעומת פוליסות ביטוח נסיעות לחו''ל של קופות החולים. יש לציין כי ברוב חברות האשראי פוליסת הביטוח תקפה רק לזמן מוגבל (עד כחודשיים) ולכן יש להוסיף פוליסה נוספת במקרה של טיול ארוך.
2. כיסוי מלא להטסה חזרה לישראל
בחברות האשראי ישנו כיסוי מלא לסעיף של הטסת מטופל חזרה לישראל, בעוד שלפוליסות הביטוח של קופות החולים, מלבד קופת חולים מכבי, ישנו כיסוי עד גבול מסוים.
3. טיפולי חירום לשיניים
חברות האשראי מציעות בפוליסה הבסיסית שלהם כיסוי לטיפול חירום בשיניים בסכום גבוה יותר מאילו של קופות החולים. חברות האשראי נותנות כיסוי של 500 עד 1100 דולר בעוד קופות החולים נותנות כיסוי של 300 עד 600 דולר בלבד.
4. שדרוג הפוליסה הבסיסית במחיר זול יותר למבוגרים
חברות האשראי מציעות שדרוג לפוליסות הבסיסיות לבני 65 ומעלה במחיר זול יותר משמעותית מאילו של קופות החולים. מחירי השדרוג לגילאים הצעירים יותר זהים בין חברות האשראי וקופות החולים.
כמומחים בביטוח נסיעות לחו"ל אנו ממליצים לכם להישמר ודאוג לעצמכם למקרי החירום הרלוונטיים.
הלו לשם כך בלבד נועדה הפוליסה ? לא כן ?

דרך צלחה !

צוות TRIP4YOU ביטוח נסיעות

צור קשר

עבור לתוכן העמוד