הפניקס - חברה לביטוח

לימודי רפואה בחו"ל

לימודי רפואה בחו"ל  היא אופציה זמינה יותר מבחינת דרישות הקבלה ולעיתים אף מבחינת עלויות ביחס ללימודים בארץ. זאת הסיבה שרבים בוחרים לרכוש את התואר הנכסף בחו"ל, לעבור בחינות הסמכה בארץ ולהתחיל לעשות את הסטאז' בבית חולים ישראלי.  כאשר שוקלים אפשרות של לימודים בחו"ל כדאי לתת את הדעת בנקודות הבאות.

  • בדקו היטב את האוניברסיטה אליה נרשמתם. וודאו שהתואר אותו היא מעניקה מוכר בארץ. בדקו באיזה מקום היא מדורגת ברשימות דירוג (Universities Ranking). מומלץ להירשם ל3-5 אוניברסיטאות, כך תהיו בטוחים שהתקבלתם ואף תישאר לכם אפשרות הבחירה, תופתעו לגלות כמה שינויים צצים ברגע האחרון: הצעת מלגות, מסלולים אטרקטיביים, או להפך קיצוצים בתקציב, בסגל האקדמי ועוד כהנה וכהנה, גלו אורך רוח ושימרו על אופציות פתוחות.
  • בדקו עלויות ושימו לב שברשותכם תקציב מתאים. חשבו על שכר הלימוד ועל יוקר המחייה. צאו מנקודת הנחה שלימודי רפואה אינטנסיביים לא ישאירו לכם זמן לעבודה צדדית ובארצות רבות באירופה וארה"ב אסור לתלמידי חוץ לעבוד. הביטוח הרפואי בארצות אלו גבוה ביותר ויתרונכם כישראלים הוא האפשרות שלכם לבחור חברת ביטוח סטודנטים ישראלית במחירים זולים לאין ערוך. גם אם אתם כבר התחלתם את מסלול הלימודים שלכם בחו"ל מומלץ מאוד שתעברו לעבוד עם חברה ישראלית, חברת הפניקס וחברת Trip4You הרכיבו תוכנית מיוחדת לתלמידים ישראלים בחו"ל שעונה ומדיוק על הצרכים הרפואיים של הסטודנט הזר וגם על הדרישות מצד האוניברסיטה, זאת בעלויות נמוכות במיוחד.
  • אם ברשותכם דרכון זר, נצלו אותו. מקץ שנה עד שלוש שנים יוענקו לכם זכויות רבות, הנחות תושב ואשרות עבודה. לימודי רפואה נמשכים שש שנים, זוהי תקופה המצדיקה מאמץ להוצאת דרכון זר. שווה להיוועץ עם עורכי דין ולבדוק קבלת דרכון על סמך אזרחות של סבא או סבתא. אתם לא חייבים להיות בעלי דרכון איטלקי, למשל, אם אתם מעוניינים ללמוד באיטליה, גם דרכון אחר של מדינה באיחוד באירופי, תקנה לכם זכויות רבות.
  • בדקו מה היא שפת הלימוד במוסד אותו בחרתם, בין אם מדובר באנגלית - דבר נפוץ במדינות מזרח אירופה למשל, או בשפה אחרת, תצטרכו ללמוד את השפה ולעבור בחינה הקובעת אם רמתכם מספקת. בנוסף תבחנו במקצועות ביולוגיה, פיזיקה, כימיה. כדאי להגדיש מספר חודשים ללמוד מקצועות אלו, זכרו שלימודי רפואה קשים ואינטנסיביים, הקלו על עצמכם כמה  שאפשר ובואו מוכנים.
  • זכרו ששנת הלימודים בחו"ל מתחילה בספטמבר. 
  • שימו לב אם האוניברסיטה אליה נרשמתם היא מוסד פרטי למטרות רווח (לרוב יקר וטוב,) או ציבורי (לרוב זול יותר, ברמות משתנות)
  • קרוב לוודאי שלא תהיו הישראלים היחידים באוניברסיטה, במיוחד אם תלמדו באירופה. רובנו מוצאים בכך עידוד ותחושת ביטחון מסוים. אם אתם חשים אחרת, או מוטרדים מהפרופיל האנושי של הסטודנטים מכל סיבה אחרת, דעו, שלכל אוניברסיטה ישנה גישה לנתונים סטטיסטיים לגבי אוכלוסיית הסטודנטים ואפשר להפיק ידע רב ומגוון מעיון מרשימות אלו. 
  • התאקלמות: קחו בחשבון שבחודשים הראשונים ואולי אף משך השנה הראשונה כולה, תתמודדו אם קשיי התאקלמות: פערים בשפה, במנטאליות ובתפקודי היום יום. קחו זאת בחשבון, השתדלו להיות רגועים וסבלניים עם עצמכם, בקשו עזרה והקשבה מחברים ומקרובי משפחה בארץ ובחו"ל. קשיים ואכזבות הם חלק מהחיים, קחו נשימה עמוקה.

צור קשר

עבור לתוכן העמוד